İncelemeİnternetMobilSosyal MedyaUygulamalar

Facebook Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

Facebook, birçok sosyal medya platformu çıkmasına rağmen hala eski popülerliğini sürdürüyor. Ancak fazla zaman harcama ya da başka sebeplerden dolayı Facebook kullanıcıları hesaplarını dondurma ya da tamamen silme yoluna başvurabiliyorlar. Facebook Hesabı Silme Nasıl Yapılır? hakkındaki bu yazımızla hesap silme detaylarına ulaşabilirsiniz.

Dondurma işlemlerinde kullanıcı istediği zaman hesabına tekrar giriş yaparak hesabı aktifleştirebiliyor. Hesap aktif olmadığı zamanlarda ise kullanıcının beğenileri, yorumları gibi başka hesaplar üzerindeki etkileri de geçici olarak kaldırılıyor.

Ancak kullanıcı dondurma yerine hesabı tamamen silme yolunu seçerse Facebook hesabı tamamen ortadan kaldırıyor ve bu işlemin geri dönüşü de olmuyor. Hesap silmek için ise Facebook hesabınızdaki bazı adımları yerine getirmeniz gerekiyor.

Bu adımların sizden istenmesinin sebebi ise hesabı tamamen silmeyi isteyip istemediğinize karar vermeniz ve bu işlemi gerçekten sizin yapıyor olmanızın kanıtlanmasıdır.

Hesap Silme Adımları

Hesabınızı silmek için öncelikle uygulama ya da site üzerinden ayarlar bölümüne gitmelisiniz. Burada öncelikle uygulama ayarlarına girerek tüm izin verdiğiniz uygulamaların yanlarındaki işaretleri kaldırın.

Ardından https://www.facebook.com/help/delete_account bağlantısına tıklayarak hesap silme bölümüne gidin. Burada sizin robot olmadığınızı kanıtlamanız için karşınıza bir pencere çıkacaktır. Bu pencerede Facebook kullanıcı şifrenizi ve alt kutucuğa da gördüğünüz harf ve rakamları girmelisiniz. Güvenlik kodunu göremiyorsanız yenileyerek yeni bir kod görebilirsiniz. Tüm bunları girdikten sonra tamam butonuna basarak işleminizi tamamlayabilir ve hesabınızı silebilirsiniz.

Silme İşlemi ve 14 Gün Özelliği

Facebook hesabınızı ortadan kaldırmak istiyorsanız bu işlemi hemen gerçekleştirseniz dahi Facebook hesabınızı 14 gün sonra kaldırıyor. Yani pişman olup tekrar geri dönmek isterseniz diye size açık bir kapı bırakılıyor. Bu 14 günlük süreçte hesabınıza tekrar giriş yaparsanız hesabınızın silinmemesi için başka herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmıyor ancak giriş yapmamanız durumunda hesabınız tamamen siliniyor.

Mesajlar Silinir mi?

Facebook Messenger üzerinden mesaj alıp göndermenize olanak tanır. Facebook hesabınızı silerseniz bu profilinize bağlı mesaj uygulamasındaki tüm mesajlarınız silinir ve hiçbirini de bir daha geri getiremezsiniz. Ancak profilinizi kaldırsanız da yaptığınız sohbetler arkadaşlarınızın Facebook hesaplarından onlar silmeden asla silinmez. Mesajlar silinmese dahi bir daha size mesaj atamayacaklarını unutmamalısınız.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
DMCA.com Protection Status