İncelemeİnternet
Trend

Google’da İlk Sayfada Çıkmak için Neler Yapılmalıdır?

Google'da ilk sayfada çıkma, arama motoru optimizasyonu, anahtar kelime analizi, site içi seo ve backlink

Google firmasının 2015 yılı ile beraber web siteleri için devreye soktuğu SEO çalışmaları, Türkiye’de de hızlı bir şekilde kendisini göstermiştir.
Google’da İlk Sayfada Çıkmak için Neler Yapılmalıdır? isimli makalemizi sizler için derledik.

Türkçe’ye çevrildiği zaman arama motoru optimizasyonu olarak literatürde yer alan ve birçok web sitesinin tabanında uyguladığı SEO çalışmaları, Google arama motorunda ilk sayfalarda çıkmanın en basit ve güvenilir yoludur. Ancak bu çalışma tek bir etmenden değil, birçok etmenin bir araya gelmesinden oluşan bir çalışma modelini ele alır.

Site Oluşturma

Google arama motorunda çıkabilmesi için öncelikle bir web sitesine ihtiyaç duyulur. Arama motoru yazılımlarının kullanıcı davranışlarını baz alarak sınırlandırdığı web sitesi sıralaması, sitenin hangi alanda ve hangi kullanıcılara hitap edeceğine göre değişkenlik gösterir. Bu sebeple web sitesi açılırken, kullanıcıların rahat bir şekilde erişim sağlayabilecekleri, kolay ve anlaşılır bir alt yapısının olmasına dikkat edilmelidir. Site içi mimarisinin oluşturulması esnasında bu noktaya dikkat edildiği takdirde SEO uyumlu web sitesi oluşturulmuş olur. Aynı zamanda siteye kullanıcı çekecek olan ilgi çekici bir tanıtım yazısı da SEO çalışmalarına dahil edilir.

Anahtar Kelime Analizi Yapma

Teknolozi.com SEO

Google arama motorunda ilk sayfada yer almanın en çok dikkat gerektiren noktalarından bir tanesi anahtar kelime kullanımıdır. Kullanıcıların davranışlarına ve yazdıkları kelimelere göre düzenleme yapan Google algoritması, anahtar kelimelere göre de sıralama yapar. Organik trafik sağlanması için de gerekli olan bir modül olarak anahtar kelime kullanımı yapmak, long-tail adı verilen uzun öbekli aramalarda web sitesinin çıkmasına yardımcı olur. Web sitesi hangi alanda faaliyet gösteriyor ise bu alana yönelik olarak bazı kelimeleri kullanmak gerekir. Google algoritmasının anlık sonuçları, aranılan kelimelere göre sıralama yapılmasını mümkün kılar.

Site içi SEO Çalışmaları

Teknolozi.com SEO

Arama motorlarına ait olan yazılımlar son yayınlanan güncellemeler doğrultusunda yeni yayına girmiş olan ve mevcut SEO operasyonlarını yürüten web siteleri için açık bir mesaj verirler. Site içi SEO çalışmalarının tamamlanmadan Google gibi arama motorlarına sokulmaya çalışılması, web sitesinin sıralamada oldukça geriye düşmesine neden olur. Gün geçtikçe sektör alanlarında yeni platformların artması ve rekabetin de artış göstermesi, site içi SEO çalışmalarını mecbur kılmıştır. Bu nedenle web sitesi sahiplerinin her sayfa için gerekli olan SEO çalışmalarını ortaya koymaları gerekir.

Site içi içeriklerini Optimize Etme

Anahtar kelimelerin analizi ve kullanımı ile beraber site içi içerikleri de Google arama motorundaki sıralamayı belirleyen etkenlerden bir tanesidir. Backlink olarak da bilinen sistem, kullanıcıların ihtiyaçlarına çözüm bulan bir web sitesini tanımlar. Özgün içerik olarak da tabir edilen ve web sitesinde yer alan içeriklerin başka bir alanda bulunmamasını sağlayan bu sistem, Google algoritmaları tarafından anlaşılır. Kullanıcıların okumaları için özgün içerik üretilirken SEO uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. En iyi şekilde kullanıcıya hitap etmek ve kelime yoğunluğunun olmadığı bir içerik üretimi sağlamak backlink alımı için oldukça önemlidir.

Rekabet Oranını Belirleme

Web sitesinin ilk sayfası için rekabeti belirleme ve buna göre hareket etme durumu Google arama motorunda ilk sayfaya çıkmanın ön izlemesi olarak görülebilir. Bunun için Türkçe bir kaynak olmamakla beraber, yabancı kaynaklardan destek alabilmek mümkün olur. MozBar adı verilen ve Mozilla ve Chrome web tarayıcılarında eklenti olarak indirilebilen özellik sayesinde, web sitesinin ilk sayfasına yönelik olarak rekabet araması yapılabilir. Verilen oran sayesinde web sitesinin Google’daki rekabet gücüne yönelik olarak bir çıkarımda bulunma durumu söz konusu olur. Rekabet oranının ölçülebileceği bir diğer etmen anahtar kelimelerdir. Keyword Finder ile anahtar kelimelerin rekabet oranları değerlendirilebilir.

Bu yazımızda sizlere Google’da İlk Sayfada Çıkmak için Neler Yapılmalıdır? konusu hakkında web site sahiplerinin temel olarak uygulaması gereken bazı kritik noktalara değindik. Sizler de web sitenizin Google’da ilk sayfada çıkması için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu