DonanımGenelİncelemeYazılım

Bios Güncelleme Nasıl Yapılır?

Bios, bilgisayar anakartının kalbi pozisyonundadır. Bir çok bilgisayar kullanıcısı bu donanıma müdahale etmekten çekinmektedir. Hatta dönem dönem gelen Bios güncelleme uyarıları, tedirginlik yaşatabiliyor. Oysa diğer donanımlar gibi Bios’un da güncellenmesi gerekmektedir. Kullanıcıların müdahale etmek istemedikleri ama zaman içerisinde güncellenme isteyen Bios, aslında gerçekten de önemli bir donanımdır. Bu yüzden bios güncelleme nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmelidir konusunda bilinçli hareket etmek gerekiyor.

Bios Güncelleme İşlemi

Her marka ve model cihazın Bios yazılımı farklılık gösterir. Bu yüzden cihaza uygun Bios yazılımı bulmakla işe başlanır. Bu yazılım bilgisayara indirilir. Yazılım zip dosyasından çıkartılır. Güncellemeyi sağlayacak olan klasör bir belleğe taşınır. Bilgisayar yeniden başlatılır. Açılış sırasında “delete” ya da F12 tuşlarına basılarak Bios ekrana getirilir. Yenilenen ara yüzle birlikte flash BIOS veya update BIOS bölümünden güncellemeye ulaşılır. Belleğe atılan bios dosyasına buradan ulaşılır ve güncelleme başlatılır.

Güncelleme bitene kadar bilgisayarın kapanmaması gerekiyor. Ayrıca güncelleme sırasında gelen Beta sürücülerin de onaylanmaması daha doğru olacaktır. Bu sürücüler deneme amaçlıdır. Dolayısıyla profesyonel olmayan kullanıcıları rahatsız edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu